A megfelelő működés érdekében cookie-kat használunk. Az oldal használatával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatót.

Cartonage technika

A cartonage egy papíralapú technika, aminek a segítségével teljesen egyedi tárgyakat, "tárgy-koncepciókat" lehet készíteni.
Az igazi kreatív alkotás egy új dimenziója, hiszen nem csak a díszítés a feladat, hanem magát a díszítendő alapot is mi magunk készítjük el.
A "vegytiszta" cartonage technika nem annyira egyszerű, mint elsőre kinéz. Már több éve dédelgetjük, alakítjuk, gondolkodunk rajta és (hála az alapanyagoknak és technikai adottságoknak) elérkezett az idő, hogy megosszuk veletek is a picit átdolgozott, leegyszerűsített változatát.
Olyan megoldásokra törekedtünk, hogy ne kelljen hozzá mindent nulláról megtanulni, hanem az eddig felhalmozott tapasztalataitokat is fel tudjátok használni.
Nagyon-nagyon szép és elegáns technika, amivel ki tudunk lépni az átlagos, unalomig ismételt tárgyak világából az egyedi alkotások felé.
A Re-Kreatív Kézműves Műhely ezeket tudja hozzátenni:
- megtanítjuk az alapokat - mert van pár technikai finomság, amit el kell sajátítani, de ezek nem nehezek (pl. sarkok eldolgozása, ragasztás szárazon, stb),
- elérhetővé teszünk minden szükséges hozzávalót (egy-két eszközre szükség van hozzá), valamint a "tárgy-koncepciókra" (díszíthető alapok) és a megfelelő vegyszerekre (az eddig is használt festékek, ragasztók tökéletesek erre a célra is, csak nem lehet bármelyiket használni)
- on-line foglalkozások állandó témája lesz
Jó kalandozást kívánunk a cartonage világában!

cartonage technika rekreativ

Az oldal tetejére